ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
ΜΕΙΩΣΤΕ ΤΟ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΣΑΣ. Στείλτε ΡΕΥΜΑ στο panosan@gmail.com για πληροφορίες πατήστε στην εικόνα .

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Σύγκριση ακαδημιών Μπαρτσελόνα και Ρεάλ - La Masia vs Castilla


b_280_280_16777215_0___images_stories_2012_kalokairi_b_barca_new_masia.jpg
Από τον Michael Cerna Real Madrid εναντίων Barcelona. Πρόκειται για την μεγαλύτερη αντιπαλότητα στο ποδόσφαιρο. Οι διαφορές μεταξύ των συλλόγων είναι πολλές, όχι μόνο ποδοσφαιρικές, αλλά κυρίως πολιτικές. Μια άλλη σημαντική διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων είναι η αξιοποίηση των ταλέντων που παράγουν από τις ακαδημίες τους. Η ιστορία λέει πως η Ρεάλ αγοράζει super star ενώ η Μπαρτσελόνα τους δημιουργεί.
Η Ρεάλ δεν είναι μια ομάδα που έχει στις ακαδημίες της τόσα ταλέντα όσο η Μπαρτσελόνα

, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν παράγουν και αυτοί. Η διαφορετική διαχείριση που έχουν οι δυο ομάδες, όσο αφορά τις ακαδημίες, δείχνει την πολιτική που ακολουθεί ο κάθε σύλλογος.
Σε αυτό το άρθρο θα εξετάσουμε τις βασικές διαφορές των δυο συλλόγων. Θα αναλύσουμε την τρέχουσα και την μελλοντικό τρόπο λειτουργίας των ακαδημιών, και στη συνέχεια θα δούμε την διαφορά στην πολιτική που ακολουθούν οι δυο σύλλογοι.
Τρέχουσα συγκομιδή των αστεριών
Πως μπορούμε να μετρήσουμε την ποιότητα της κάθε ακαδημίας και να αποφασίσουμε ποια είναι η καλύτερη; Ο πιο προφανής τρόπος είναι μια ματιά στους παίκτες που βγαίνουν από τις ακαδημίες. Ψάχνοντας παίκτες που βγήκαν από τα φυτώρια είναι εύκολο να γίνει αυτό. Ας δούμε πως θα ήταν η κάθε ομάδα αν χρησιμοποιούσε 11 παίκτες μόνο από τα φυτώρια. Για την Μπαρτσελόνα είναι εύκολο να γίνει.
b_280_280_16777215_0___images_stories_2012_kalokairi_b_barca_synthesi.jpg
Βασικοί από την La Masia:
Όπως μπορείτε να δείτε η ομάδα δεν θα άλλαζε και πολύ. Ο μόνος παίκτης που δεν παίζει αυτή την στιγμή στην Μπαρτσελόνα είναι ο Arteta της Arsenal. Θα μπορούσαμε να δούμε μια 11άδα αποκλειστικά από παίκτες της La Masia. Ξέρουμε ότι οι ακαδημίες της Μπαρτσελόνα θα μπορούσαν να παράγουν μια ομάδα παγκοσμίας κλάσης. Παίκτες όπως οι Fabregas και Alba που έχουν επιστρέψει με μεταγραφή στην Μπαρτσελόνα, ανέδειξαν το ταλέντο τους σε άλλες ομάδες, όπως Arsenal και Valencia αντίστοιχα. Παρόλα αυτά η Μπαρτσελόνα και η La Masia ήταν αυτοί που τους έδωσαν τα εφόδια για να γίνουν μεγάλοι ποδοσφαιριστές.
Τι γίνετε στον πάγκο; Ποιους παίκτες θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει η Μπαρτσελόνα ως αναπληρωματικούς;


Subs
Pepe Reina
Joan Capdevilla
Alberto Botia
Joan Verdu
Thiago Alcantara
Thiago Motta
Gio dos Santos
Ας πάμε τώρα στην άλλη μεριά και να δούμε τις ακαδημίες της Ρεάλ Μαδρίτης.
b_280_280_16777215_0___images_stories_2012_kalokairi_b_real_synthesi.jpg
Βασικοί από την Castilla
Πω, πω... Μπορείτε και μόνοι σας να δείτε τις διαφορές. Από αυτούς τους 11 παίκτες μόνο οι Casillas, Arbeloa και Granero παίζουν αυτή την στιγμή στην ομάδα. Τέσσερεις παίκτες δεν παίζουν πλέον στην La Liga. Τρεις παίκτες Dominguez, Luis και Juanfran έχουν δοθεί και αυτοί σε ομάδες της Ισπανίας. Ας δούμε και τους αναπληρωματικούς.
Subs
Diego Lopez
Raul
Callejon
Jurado
Esteban Cambiasso
Dani Parejo
Miguel Torres
Μερικοί από εσάς θα αναρωτιέστε για τον Samuel Etoo, δεδομένου ότι αρκετοί φίλαθλοι της Ρεάλ πιστεύουν ότι είναι προϊόν των ακαδημιών τους. ΟΚ, δεν είναι λοιπόν στην λίστα γιατί ο Etoo δεν είναι της Castilla.
Συγκρίσεις
Με την πρώτη ματιά 3 πράγματα είναι σαφέστατα
1)Η Μπαρτσελόνα έχει επικεντρωθεί σε μεγαλύτερο βαθμό στο να δημιουργεί παίκτες. Αυτό οφείλετε στην πολιτική που ακολουθεί ο σύλλογος και θα αναλυθεί αργότερα.
2)Εάν η Ρεάλ είχε δώσει ευκαιρία στα παιδιά της θα μπορούσε να είχε φτιάξει μια ομάδα, που θα μπορούσε να νικήσει τον οποιοδήποτε αντίπαλο. Η αρχική 11αδα που είδαμε παραπάνω συμπεριλαμβάνονται παίκτες παγκόσμιας κλάσης. Δυστυχώς η Ρεάλ δεν τους έχει αξιοποιήσει.
3)Ο αριθμός των ταλέντων που βγάζουν οι δυο ομάδες είναι αρκετά μεγάλος. Αρκετοί θα πιστέψουν ότι η La Masia είναι λίγα επίπεδα πιο πάνω από την Castilla. Ο παραπάνω κατάλογος δείχνει ότι και οι δυο ομάδες βγάζουν ταλέντα.
Μελλοντικές προοπτικές.
Τι γίνετε λοιπόν με το μέλλον των ακαδημιών των δυο ομάδων; Ας ρίξουμε μια σύντομη ματιά στα αστέρια της ακαδημίας της Μπαρτσελόνα τη La Masia και της ακαδημίας της Ρεάλ τη Castilla.
La Masia
Gerard Deulofeu
Gerard Deulofeu: Το πιο μεγάλο στοίχημα της La Masia τα τελευταία χρόνια. Στην ομάδα παίρνει λίγο χρόνο συμμετοχής, αλλά αν συνεχίσει τις εμφανίσεις, όπως στο πρωτάθλημα εθνικών νέων το καλοκαίρι, σίγουρα η Μπάρσα θα αναγκαστεί όχι μόνο να τον κρατήσει, αλλά και να τον ανεβάσει στην 1η ομάδα.
Jean-Marie Doungou: Ο νέος Etoo της Βαρκελώνης βελτιώνετε συνεχώς και σίγουρα θα απασχολήσει την ομάδα.
Rafinha: Πολλοί αναρωτιούνται τι θα γίνει όταν οι Iniesta και Xavi βγουν στη σύνταξη .Ο Rafinha όπως και ο αδερφός του ο Thiago έχουν απεριόριστες δυνατότητες. Κάθε φορά που παίρνει χρόνο συμμετοχής στην πρώτη ομάδα εντυπωσιάζει με την απόδοση του. Ο μικρός περιμένει υπομονετικά την προαγωγή του στην 1η ομάδα.
Sergi Samper: Όσοι παρακολουθούν την Μπάρσα Β τον γνωρίζουν. Ο Samper είναι από τα μεγαλύτερα ταλέντα που υπάρχουν αυτή την στιγμή στην La Masia. O μικρός ξεπέρασε όλους τους συνομήλικους του στην ομάδα σε μεγάλο ποσοστό. Ο Arsene Wenger προσπαθεί απεγνωσμένα να τον πάρει στην Αγγλία αλλά στην Βαρκελώνη θα κάνουν τα πάντα για να κρατήσουν τον επόμενο Xavi.
Castilla
Dani Carvajal
Δυστυχώς δύο μόνο παίκτες από την Ρεάλ δείχνουν να έχουν άμεσα προοπτική και μέλλον. O ένας είναι το δεξί μπακ Dani Carvajal, ο οποίος δόθηκε στην Bayern Leverkuzen τον περασμένο μήνα. Φαίνεται πως η Ρεάλ έχει δικαίωμα buy-back, αλλά όπως είδαμε και με τους Sergio Canales και Javi Garcia, κανείς δεν εγγυάται για τον δρόμο της επιστροφής στην Μαδρίτη. Ο άλλος είναι ο Joselu ο οποίος φαίνεται να βλέπει και αυτός την πόρτα της εξόδου, με την Hoffenheim να έχει δείξει ήδη το ενδιαφέρον της.
Υπάρχουν όμως και άλλα ταλέντα που προέρχονται από της ακαδημίες. Ας ρίξουμε μια σύντομη ματιά σε μερικά αστέρια που θα μπορούσαν να είχαν θέση στην πρώτη ομάδα.
Alvaro Morata: Ήταν τόσο εντυπωσιακός που φαίνεται να έχει κερδίσει την προαγωγή του στην 1η ομάδα.
Jese Rodriguez: Μαζί με τον Morata οι οπαδοί της Ρεάλ ελπίζουν να τους δουν στην 1η ομάδα. Ο Jese είχε πέρσι μια φοβερή χρονιά και το καλοκαίρι στο Εuro U17 έκανε πολύ καλό τουρνουά με την εθνική ομάδα. Πολλοί θεωρούν πως ο Jese είναι ο επόμενος Ronaldo και ο σύλλογος πρέπει να κάνει τα πάντα για να τον κρατήσει.
Υπάρχουν επίσης και οι Alex Fernandez Juanfran και Juan Carlos βασικοί παίκτες της Castilla την τελευταία σεζόν.
Αυτό δείχνει πως και οι δυο ομάδες Ρεάλ και Μπαρτσελόνα βγάζουν ταλαντούχους παίκτες που προέρχονται από τις ακαδημίες τους. Φυσικά υπάρχει τεράστια διαφορά στο πως οι δυο ομάδες αξιοποιούν τους παίκτες αυτούς.
Βασικές διαφορές.
Έτσι είδαμε ότι η Μπαρτσελόνα έχει ένα μικρό πλεονέκτημα στο ταλέντο που παράγεται στη La Masia την τελευταία δεκαετία. Είδαμε επίσης ότι η Μπαρτσελόνα μπορεί να έχει πιο ταλαντούχους παίκτες στην ακαδημία της, αλλά και η Ρεάλ δεν πάει πίσω. Γιατί λοιπόν η Μπαρτσελόνα έχει μεγαλύτερο κέρδος από την Ρεάλ; Αυτό είναι ζητούμενο, δηλαδή το πώς ο κάθε σύλλογος χρησιμοποιεί το ταλέντο που παράγει.

Πηγή : http://www.football-academies.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: